Sortiment - liatina (23)

Na základe vysokej hustoty materiálu sa čaj v kanviciach z liatiny s vnútorným emailom uchová veľmi dlho teplý. V Japonsku majú liatinové kanvice dlhú tradíciu. Tam sa však používajú bez vnútorného emailu, lebo Japonci vidia v hrdzi, ktorá tvorí v kanvici, dôležitý zdroj železa pre ľudské telo.

Ako správne používať liatinový (železný) čajník
Pred prvou aplikáciou
- Čajovú kanvicu dôkladne opláchnite horúcou vodou
- Vysušte vnútornú a vonkajšiu stranu ešte teplej čajovej kanvice suchou handričkou
- Nechajte vnútro dobre usušiť
Pri používaní vždy venujte pozornosť nasledujúcemu
- Nezahrievajte na otvorenom plameni
- Nezahrievajte na platni
- Nepoužívajte v mikrovlnnej rúre
- Na čistenie používajte iba čistú vodu a žiadny saponát
- Nenechávajte v čajovej kanvici a po každej príprave zvyšky čaju alebo vody
Po použití dobre osušte
- Zabráňte kontaktu so soľou alebo olejom
- Vonkajšiu časť vždy utrite suchou handričkou, kým je kanvica ešte teplá
- Čajovú kanvicu nikdy náhle neochladzujte, kým je ešte teplá
- Čajová kanvica je z vnútornej strany glazovaná. Preto používajte iba také kuchynské náradie s
ktorú glazúra nepoškriabe