Sortiment - KÁVA (128)

Na najlepšie druhy zeleného čaju sa zberajú iba prvé dva listy a púčiky. Listy sa pritom nesmú poškodiť, inak by sa začal proces fermentácie. Listy sa rýchlo ohrejú, alebo ošetria parou, potom sa zrolujú a následne vysušia. Nasledujúce črty poukazujú na dobrú kvalitu: Vyznačuje sa čerstvou vôňou, ktorá pripomína seno. Listy sú zelené a nie hnedé. Sú matne ligotavé, suché a pevné. Po náleve sa dá veľmi ľahko rozpoznať, či išlo o listové špičky, alebo o jednoduché listy, či sa strihali nožmi, alebo zbierali ručne. Navyše môžeme preskúmať, či sú časti listu fermentované. Vtedy majú nepravidelné hnedé fľaky.

240_F_235618704_oRwNSdZhRzCotjKrNvBdAX1iEbaARIo5