Listy slúžia ako výrazné korenie do polievok a zároveň majú viaceré prospešné účinky pre zdravie. Je používaný na odstránenie plynatosti a na zlepšenie
Zeler sa používa do polievok, do šalátov, nátierok a zeleninových zmesí. Zeler sa odporúča ako prírodné diuretikum, rozpúšťa usadeniny a pomáha ich odplavovať
Medvedí cesnak pridávame do polievok, nátierok, šalátov, na chlieb a do jedál z mäsa. Svojou vôňou pripomína skôr pažítku ale chutí ako cesnak, je jemnejší.
Kôpor sa používa ako dochucovadlo k rybám, varenému mäsu aj surovej zeleniny, do mliečnych omáčok a polievok, nátierok a šalátov. Kôprová vňať je dôležitou
Petržlen je bohatý na draslík, vápnik, horčík, mangán, železo a chlór, provitamín A, vitamíny B, list navyše obsahuje väčšie množstvo kyseliny listovej.
Trebuľka je veľmi jemné korenie, typické pre francúzsku kuchyňu, ale výborne sa hodí aj k stredomorskej kuchyni. Používa sa pri príprave rýb, vegetariánskych
Chren obsahuje draslík, vápnik, horčík a fosfor, horčicový olej (ktorý má antibakteriálne vlastnosti). Čerstvý surový chren obsahuje na 100g asi 80 mg vitamínu