„Huang Cha“ žltý čaj . Je čoraz zriedkavejšia odroda čaju. Výroba bola dlho tajná, zpracovaval sa pôvodne v budhistických kláštoroch. Teraz však vieme že,
Tento čaj sa zbiera tradične ručne. Jemný list, svieži s výraznou chuťou a svetlým nálevom pre výnimočný zážitok. 1 čajovú lyžičku zalejeme 2,5 dl zalejeme
"Páperové vrcholky z pohoria Meng Ding“, tak je možné preložiť názov „mao feng“, obľúbený zelený čaj. Zvyčajne sa používa pre zdôraznenie kvality použitého
Svetlá farba a jemne trpká chuť je typická pre čaje tohoto druhu. Nájdete v nich i kúsok typickej čínskej chute. Názov Gunpowder (strelný prach) je odvodený od
Vybrané zelené čaje z provincie Yunnan v južnej Číne dodávajú tejto komplexnej zmesi mimoriadne jemný charakter s kvetinovou chuťou. 1 čajovú lyžičku zalejeme
Pestuje sa na Tchaj-lao šan pri Fujiane vo výške 800 metrov nm. Zbiera sa iba v marci, máji a júni pre zachovanie jemnej vône. Drobné, pozdĺžne zvinuté lístky
Pravý Lung Ching má mať 4 vlastnosti – jasno zelenú farbu, hustú vôňu, nasýtenú chuť a nádherný tvar. A to táto „Dračia studňa“ má zastúpené vo všetkých
Čajové listy Mao Jian sú známe pre ich "chlpaté tipsy". Farba listu je mierne tmavozelená. 1 čajovú lyžičku zalejeme 2,5 dl zalejeme vodou o teplote 80 °C,