Je neštiplavá, jemná, aromatická bylinková zmes na prípravu bieleho mäsa. Zmes je vhodná aj na prípravu polievok, dochutenie omáčok, cestovinových a vaječných
Je grécke korenie pomenované po typickom pokrme pre túto krajinu. Gyros - mäso, pripravované na zvislom ražni a postupne orezávané. Je možné ho použiť aj na
Tzatziky je zmes korenia určená špeciálne na prípravu rovnomenného gréckeho jedla z uhoriek a bieleho jogurtu. Zmes je vhodná taktiež do omáčok a dressingov.
Zmes korenín a bylín sa používa na dochutenie omáčok, na šaláty, omáčky a mäsa. Zloženie: pažítka, petržlen, soľ (10%), paprika, oregano, majoránka, cesnak,
Užíva sa vnútorne pri slabších poruchách trávenia. Slúži i ako hrejivý stimulátor chute do jedla. Zloženie: soľ (20%), paprika, oregano, rasca, horčica,