Sortiment - BIELE ČAJE (13)

Pre biely čaj s jemnou arómou sa v Číne používajú iba mimoriadne ,,biele" čajové rastliny(čajovníky). Na tento lahodný čaj s jeho delikátnou arómou sa zberajú biele čajové púčiky a celkom mladé, striebristé listové špičky. Označenie pre biele vlásky(Bai Hao) pochádzajú z čínštiny a do angličtiny ho preložili pod názvom Pekoe. Na jar, keď začínajú vyháňať púčiky, ručne sa zberajú výhonky s ich striebristo bielymi páperovými vláskami. Nechajú sa usušiť na slnku, ale neohrievajú sa, nerolujú ani nelisujú. Púčiky ostanú zachované a dodávajú čaju jemnú kvetinovú arómu. Biely čaj bol v Číne dlhý čas určený iba pre cisára. Pre jeho jemnú vôňu bol obzvlášť cenený a považovali ho za zázračný nápoj predlžujúc i život. Fotolia_60015535_S